ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Κάλυμνος

Η κόρη του ήλιου και της θάλασσας...

|Για την Κάλυμνο
Για την Κάλυμνο2018-10-15T20:09:21+00:00

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΛΤΑ

Στην Κάλυμνο

Σε απόσταση πενήντα μέτρων από το ξενοδοχείο μας, θα συναντήσετε το μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος Χριστού, με το ιδιαίτερα εντυπωσιακό μαρμάρινο τέμπλο, που φιλοτέχνησε ο διάσημος Τηνιακός γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς.

Πριν συνεχίσετε τη βόλτα σας, αξίζει να επισκεφτείτε ακριβώς δίπλα, το ναυτικό – λαογραφικό μουσείο, γεμάτο έθιμα και τους τρόπους ζωής και εργασίας των σφουγγαράδων μας.

Ανηφορίζοντας μέσα από τα παλιά δρομάκια και σοκάκια του νησιού (στα 250 μέτρα μόλις), συναντάμε το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού, με πολλά εκθέματα και ευρήματα από το βυθό της θάλασσας και από διάφορες ανασκαφές που μαρτυρούν τη σημασία που είχε το νησί από τα αρχαία χρόνια.

Επιστρέφοντας προς το ξενοδοχείο, συναντάμε την κεντρική πλατεία – παραλία του νησιού, όπου, από τη μία πλευρά, οι καφετέριες, οι ταβέρνες και τα ουζερί με τους τοπικούς μεζέδες (χταποδοκεφτέδες, μιρμιζέλι κλπ), αντικρίζουν ένα αχταρμά από ψαροκάικα, βάρκες, παλιά σφουγγαράδικα καΐκια ανακατεμένα με κότερα, ιστιοπλοϊκά και πολυτελείς θαλαμηγούς.

“Είδες την νήσον όπου ανθεί η συκή, και η ελαία σγουρά απλώνει τα αργυρά της φύλλα; Είδες την κόρη του Ήλιου και της Θάλασσας, τη μητέρα του σπόγγου η οποία τίκτει σκύμνους, γεννά Παλικάρια και ανατρέφει Γίγαντες και Βασιλιάδες του Πόντου; Την Κάλυμνον είδες, είναι μια των Δωδεκανήσων”

Σκεύος Ζερβός

Κάλυμνος

Η πραγματική εμπειρία
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για την Κάλυμνο

Από το tripadvisor
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Κάλυμνος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως. Η ποικιλία που συναντάει κανείς στις 550 διαδρομές προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για σπορ αναρρίχηση με μοναδικές τεχνικές κινήσεις για υψηλές συγκινήσεις και καινούργιες εμπειρίες.

Οι βαθμοί δυσκολίας ξεκινούν από εκπαιδευτικές διαδρομές (4c) και φτάνουν το 9c για τους πολύ έμπειρους. Το κλίμα του νησιού είναι ιδανικό για το άθλημα όλο τον χρόνο (από τον Μάρτιο μέχρι το τέλος του Οκτώβρη) με αρκετές διαδρομές στην σκιά και χαμηλές βροχοπτώσεις.

Όταν επισκεφθείτε την Κάλυμνο πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την κατάδυση. Χάρη στην μακριά παράδοση στις καταδύσεις και τις δραστηριότητες σχετικές με την σπογγαλιεία, οι Καλύμνιοι είναι δεινοί βουτηχτές και θα μοιραστούν τα μυστικά τους μαζί σας με χαρά. Δεν είναι σύμπτωση το ότι η πρώτη κρατική σχολή καταδύσεων ιδρύθηκε στο νησί της Καλύμνου.

Εδώ θα βρείτε την μεγαλύτερη απελευθερωμένη ακτογραμμή στην Ελλάδα, έκτασης 12 χιλιομέτρων. Αν και η αυτόνομη κατάδυση είναι σχεδόν απαγορευμένη σε όλη την έκταση των Ελληνικών υδάτων για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων, μπορείτε να την απολαύσετε στην Κάλυμνο είτε με την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτή είτε μόνοι σας, αν διαθέτετε την απαραίτητη γνώση και τον εξοπλισμό.

Το υποθαλάσσιο περιβάλλον είναι πολύ πλούσιο και εκτός από την πληθώρα των θαλάσσιων ειδών που θα συναντήσετε, θα βρείτε και απομεινάρια αρχαίων και πιο σύγχρονων ναυαγίων.